Page 1 of 1

Ce carte v-a provocat o experienta revelatoare?

Posted: Mon Aug 12, 2019 10:03 am
by AomineKise
V-ati dat seama de ceva cand ati citit vreo carte?

Re: Ce carte v-a provocat o experienta revelatoare?

Posted: Fri Aug 16, 2019 8:14 pm
by Konoko
"Omilii la Facere" se Sfantul Ioan Gura de Aur - am fost impresionata de rabdarea, increderea si supunerea pe care a aratat-o Sara, sotia lui Avram, in momente dificile sau periculoase si chiar in neputinta de a avea copii, neexprimandu-si nici frica, nici tristetea ci incercand sa se tina tare pentru el. Eu cred ca as fi explodat.
"Ivanhoe" - cartea mea preferata - pe langa nobletea de caracter a lui Ivanhoe, Robin Hood sau Richard Inima de Leu, relatia lor de camaraderie, incredere si loialitate, m-a cucerit personajul feminin Rebecca, care dovedeste multa rabdare, prudenta, compasiune si bunatate chiar daca oamenii o trateaza pe ea si pe tatal ei ca pe niste scursuri ale societatii, cu un dispret infinit.
"Romanele mesei rotunde" - Regele Arthur si vrajitorul Merlin m-au impresionat prin atitudinea lor iubitoare si intelegatoare fata de femeile din viata lor: regele Arthur o iarta pe regina sa adulterina si o primeste inapoi (lucru tare ciudat la vremea aceea si mai ales in pozitia de rege), iar vrajitorul Merlin stie ca iubita sa il va inchide intr-o inchisoare din care nu va mai putea iesi si tot se lasa induplecat sa o invete cum sa faca inchisoarea in care el insusi va fi inchis.
"Studii despre iubire" de Jose Ortega Y Gasset - am inteles diferenta de structura dintre barbati si femei si cum se definesc ei ca sens prin relatie unul cu celalalt; este desigur o teorie, un punct de vedere al unui om, si totusi, acest mod de a vedea lucrurile s-a intalnit pe aceeasi lungime de unda cu propriile mele intrebari si s-a facut un pic de lumina.