[Recenzie] Valkyria Chronicles

Post Reply
User avatar
Konoko
Academy Student
Academy Student
Posts: 32
Joined: Wed Nov 28, 2018 10:04 pm
Location: Bucharest
Username AK: Konoko

[Recenzie] Valkyria Chronicles

Post by Konoko » Sun Jan 26, 2020 9:39 pm

Valkyria Chronicles a inceput ca un RPG, dar apoi au fost realizate si manga si anime. A fost o recomandare din partea unor prieteni si nu am regretat catusi de putin :D
Atat subiectul cat si evolutia personajelor si a relatiilor dintre ele sunt destul de captivante, iar anumite intorsaturi de situatie sunt de-a dreptul surprinzatoare. Grafica este foarte buna si stilistica personajelor mai mult decat satisfacatoare, din punctul meu de vedere.

Pe scurt este vorba despre o poveste de razboi. Tarile sunt relativ fictive. Eroii principali fac parte dintr-o regiune (Gallia) care incearca cu disperare sa se elibereze de invazia Imperiului (Empire) pe fondul celui de-al doilea razboi european intre Alianta Imperiala Autocratica Est Europeana si Federatia Atlantica. Ceva ce este destul de relevant, din punctul meu de vedere, pentru felul in care evolueaza povestea noastra si lupta eroilor nostrii pentru independenta, este ca in aceasta lume exista o istorie destul de veche despre existenta unor oameni cu puteri supranaturale (Valkyria), dar marea lor majoritate ar fi disparut intre timp. Nu imi amintesc bine contextul, dar era vorba tot despre un razboi. In orice caz, pe langa acesti Valkyria, care au puteri distrugatoare de-a dreptul impresionante, apare in poveste si o alta natiune, Darcsen. Daca Valkyria sunt considerati de catre oamenii din prezent niste eroi, Darcsen sunt persecutati, ca un fel de paria ai societatii.
Spoiler: Arată
Insa se pare ca nici Valkyria nu erau cu adevarat eroi, iar Darcsen fusesera nedreptatiti de istorie ca urmare a unor interese.
Eroul principal, Welkin Gunther, mi se pare foarte interesant. Daca te uiti la personalitatea lui, pare sa fie un om foarte pasnic, pasionat de natura, de diversele feluri de plante. Cu toate acestea el va juca in foarte scurt timp un rol critic fix in mijlocul razboiului in pozitie de comandant de trupe. Ceea ce este uimitor e ca, de-a lungul serialului, este evident ca are calitati de razboinic si strateg, mai ales de strateg. Aceasta a fost una dintre lucrurile care m-au uimit intotdeauna la acest personaj. In fiecare episod eram uimita cum un om atat de pasnic se poate descurca in razboi, mai ales intr-o pozitie de autoritate.

Eroina principala, Alicia Melchiott, o fata calda si energica ce lucreaza ca brutareasa, ma uimeste din nou prin faptul ca se dovedeste o adevarata razboinica. Ai fi zis ca e o fata total pasnica, dar, de fapt...surprizaaa! Urmarind-o, mi se pare ca mai degraba are o natura razboinica decat una pasnica. Insa veti vedea ca exista totusi un motiv pentru acest fel razboinic al ei de a fi, dar nu vreau sa stric surpriza :p

Avem actiune, suspans, acte de eroism, povesti de dragoste, triunghi amoros, drama, intrigi de tot felul, discriminare etnica, elemente fantastice...tot ce vrei, este destul de complex.

Aaaa si cat pe ce sa uit...muzica fooooaaarte buna la generice (cel putin asta este parerea mea...mie imi place stilul de muzica mai energic :D; dar aceste cantece nu mi se par doar energice ci si pline de suflet, traire).

Post Reply