Page 1 of 1

[Recenzie] Bakuman

Posted: Sun Jul 21, 2019 5:03 pm
by Konoko
Pe scurt este povestea a doi tineri de liceu care isi doresc sa scrie o manga de succes.
Ceea ce mi s-a parut extraordinar de interesant la acest anime este cum poti face din activitatea unor creatori de manga o adevarata aventura. Anime-ul contine tot tacamul:
- Rivali si dueluri (incredibil nu? :D ) - si cine decide castigatorul? Nimeni altii decat cititorii
- Actiune care te tine cu sufletul la gura (si vorbim despre scris si desenat :D - dar te tine cu sufletul la gura exact ca o lupta cu sabii)
- Victorii si infrangeri
- Turnuri de situatie si transformarea rivalilor sau chiar a dusmanilor in prieteni

Eroinele principale dau dovada de o daruire, devotament si tarie de caracter de invidiat. Iar creatoarele de manga se dovedesc rivale redutabile in competitie cu creatorii de manga, chiar pe terenul unor subiecte masculine.

Personajele sunt foarte bine construite, au personalitati puternice, dar si foarte diferite, este foarte usor sa dezvolti extraordinar de rapid atat atasamente cat si aversiuni. Si ce este si mai interesant este ca atat atasamentele cat si aversiunile se pot schimba pe parcurs deoarece personajele evolueaza foarte dinamic si neasteptat de-a lungul anime-ului.

Mi-a placut ca anime-ul are o atmosfera constructiva. Personajele pornesc de la un anumit punct, mai jos sau mai sus, se dezvolta, cad, persevereaza, nu renunta, reusesc. Se motiveaza unele pe celelalte sau se lovesc unele pe celelalte, se contamineaza unele de la celelalte, isi oferta sprijin unele celorlalte. Iar la final toate visele devin realitate ceea ce iti transmite mult curaj si optimism.