Sinuciderea: Dreptul de a alege?

User avatar
Invader Lamu
Jōnin
Jōnin
Posts: 471
Joined: Tue May 09, 2017 9:45 am
Username AK: Invader Lamu
Nume: Sharma Sanara
Varsta: 21
Sex: Feminin
Rasa: Zână

Re: Sinuciderea: Dreptul de a alege?

Post by Invader Lamu » Mon May 29, 2017 7:21 pm

Poate ca ne-am nascut fara voia noastra si avem dreptul la viata dar viata noastra nu e a noastra. Nu suntem proprietari pe viata ci suntem chiriasi. Proprietar pe viata noastra e Dumnezeu sau forta divina a Universului. Cea care ne-a facut sa si aparem. Cea care a declansat si Big Bang-ul si a creat totul. Deci consider ca Sinuciderea este cel mai mare pacat.
Nume: Aphrodite Calypso
Varsta: 21
Specie: Centaur
Poza:
Spoiler: Arată
Image

User avatar
Vaedus
Academy Student
Academy Student
Posts: 5
Joined: Wed Mar 01, 2017 5:15 pm
Location: Bucuresti
Username AK: Vaedus
Contact:

Re: Sinuciderea: Dreptul de a alege?

Post by Vaedus » Fri Aug 18, 2017 1:43 pm

Nu pot spune decat ca cei care se sinucid,nu vor sa-si incheie viata,ei doar vor sa isi inchieie suferinta. Pentru unii,este atata durere in cat nici timpul nu o poate sterge.
(Nu incurajez suicidul,asta este parerea mea,nu stiu ce este in mintea omului,poate mai sunt si unii care dramatizeaza prea mult si cer atentie)
People's lives don't end when they die. It ends when they lose faith. Image

User avatar
Allesz
Academy Student
Academy Student
Posts: 5
Joined: Wed May 09, 2018 11:55 am
Location: Tg Jiu
Username AK: Melkor

Re: Sinuciderea: Dreptul de a alege?

Post by Allesz » Wed May 09, 2018 5:32 pm

Dupa parerea mea iti trebuie tarie si curaj ca sa reusesti sa te sinucizi.
De aici ma gandesc, daca consideri ca nu mai ai "mama si tata", "nici un Dumnezeu", de ce sa nu iti folosesti taria si curajul sa faci ceva din asta?
Averi
Femei
Etc.
Tot ce doresti, dar traieste viata pentru ca e scurta, de ce sa ai curajul sa mori instant, cand poti folosi acel curaj sa faci ceva milioane si sa "sniff some cocaine from a hooker's ass"

EvaRood
Academy Student
Academy Student
Posts: 1
Joined: Sat Aug 04, 2018 10:12 am
Location: Botoșani
Username AK: EvaRood

Re: Sinuciderea: Dreptul de a alege?

Post by EvaRood » Tue Sep 11, 2018 6:47 pm

După cum am văzut toți și-au dat cu părerea din perspectiva unui om care nu ar avea tendințe sinucigașe, nu mi se pare corect să se vorbească în locul lor. Poate că nici mie nu mi se oferă dreptul acesta, dar habar nu ai ce îți poate oferi viața...

Am să înlocuiasc persoană sinucigașă cu persoana Z ca să îmi fie mai ușor să scriu și nu îmi place să repet acel cuvânt, e o umbră a trecutului.

Dacă o persoană Z aflată în pragul disperării se decide să-și pună capăt vieții fără să vorbească cu nimeni despre tot ceea ce-i macină sufletul nu înseamnă că va ajuta neapărat. O persoană Z poate vorbi sau cere ajutorul oricând, dacă ar avea în cine să se încreadă sau dacă ar crede că persoanei respective i-ar păsa câtuși de puțin de viața sa amărâtă.
Gândiți-vă puțin la prietenii voștri, îi poți împărți în multe categorii, să vă spun una dintre ele, acel prieten care te ascultă și te consolează mai tot timpul, el îți știe problemele pe de rost, dar te-ai întrebat vreodată dacă acesta a avut o întâmplare nefericită? Dacă tace nu înseamnă că nu există durerea ci că doar o ascunde.
Poate îl vezi râzând prostește la orice sau că o face mai mult decât trebuie pare că se simte bine, în largul său, dar el de fapt plânge în interior. Se spune că ochii sunt oglinda sufletului, dar nimeni nu observă tristețea camuflată în acea culoare a irișilor.
Și de când asistatul la un suicid este o crimă nepedepsită? Omul acela a încercat să-l ajute aruncându-i vorbe pe care nici el nu le-ar crede, dar cu intenții bune, frica îl stăpânește neștiind ce scoate pe gură, vrea doar să ajute, dar nu întotdeauna binele învinge. Acum acel om a rămas cu o traumă toată viața lui, era la o mică distanță de el, pe marginea acoperișului acelei clădiri înalte, totuși, nu se putea mișca, un pas greșit și moartea ar fi venit mai repede, degeaba a încercat, persoana Z s-a aruncat în gol, nu înainte de a-i spune că nu are regrete.
Chiar și dacă nu faci nimic atunci când observi pe cineva care vrea să-și pună capăt vieții nu este o crimă, persoana respectivă s-a gândit de atât de multe ori dacă alegerea pe care o face este bună sau nu încât îi va fi greu să se răzgândească daca vei interveni.

Dacă alegi să te sinucizi dai dovadă de lașitate, un laș care nu a putut să înfrunte viața, așa vei rămâne în ochii celorlalți.


Persoanele Z nu pot fi criticate, nu ar trebui să fie criticate. Cum ar fi să trăiești doar din mâncare fără a consuma măcar un strop de apă?
Cum ar fi să trăiești doar în tristețe , fără a putea simți măcar un strop de fericire?
Atunci când vei fi la marginea prăpastiei și nu vei mai avea o altă cale de a o ocoli vei sări, atunci vei putea cu adevărat să înțelegi o persoană Z.
Treaba cu psihologii ajută uneori, dar mie mi se pare ceva stupid, de ce să mă deschid în fața unui străin când puteam face asta cu prietenii sau familia? Și când te gândești că persoanele Z sunt doar profit pentru ei...
Uneori ar merge deoarece vrei ca cei apropiați să nu-ți cunoască problemele, psihologul e cineva care nu te cunoaște, dar va fi acolo să te ajute, el nu te știe, deci nu va avea așteptări de la tine.
Depresia e boala secolului, din cauza acesteia tot mai mulți oameni se sinucid. Dar până la urmă ce este depresia? Sau cum o poți recunoaște?

Hmm, depresia? E ceva mare, probabil al dracu de mare care îți ocupă mai tot locul din minte, te seacă de puteri, te face să vezi totul într-o culoare nesuferită de gri spălăcit. Lumea e doar căcatul în care ai călcat, asta este depresia. Cum o poți recunoaște? Asta poate fi complicat și simplu în același timp, la unele persoane poate fi vizibilă. Acel chef nebun de a te întoarce acasă ca să nu fii nevoit să dai ochii cu alții pentru că te-ai săturat de tot, ce naiba cauți în lumea asta? De ce ai apărut aici fără permisiunea ta, de ce ești personajul secundar din propria viață?
La alții depresia pare că nici nu există, râd, poate mai mult decât ar trebui, par că viața e prietena lor. Până la urmă tot trebuie să existe o scăpare ca să îți poți da seama dacă e în depresie sau nu, păi chiar există, așa cred, până la urmă vorbesc din propria experiență. Daca i-ai citi vreodată lucrările, în caz că are așa ceva sau uneori există acel caiet mitic în care sunt scrise gânduri sacre.
Cam atât aș avea de spus, dar înainte să închei ceea ce am de spus vreau să dau un sfat persoanelor care trec prin momente grele și au gânduri necurate în legătură cu viața lor. Înainte să iei vreo decizie nebună descarcă-te, plângi, indiferent dacă ești fată sau băiat. Un studiu a arătat că numărul băieților în rata sinuciderilor este mai mare ca cel a fetelor pentru că aceștia nu se pot descărca prin lacrimi ceea ce pe fete le ajută.
Sau dacă asta nu va merge îți mai spun o metodă recomandată de psihologi, fără să-ți dai seama probabil ai folosit-o dacă te aflii în astfel de situații. Scrii tot ce ai pe suflet pe o foaie și o rupi, ca durerea să pară că dispare, așa te poți ajuta singur și nu vei avea nevoie de nimeni.
Acestea au fost sfaturile mele în calitate de prieten, acum vreau să-ți dau un sfat în calitate de persoană care trece prin aceleași chinuri ca și tine, gândește-te la ce vei lăsa în urmă după plecarea ta, am găsit pe internet un citat care m-a pus pe gânduri, poate chiar m-a schimbat : " Sinuciderea nu îți alungă durerea, ci o transmite altcuiva."

Gândește-te bine la aceste cuvinte, analizează-le și dă-ți seama de consecințele care vor avea loc după plecarea ta. Și te rog să nu faci greșeala pe care am făcut-o și eu, să te încrezi în oameni. Mai bine aș vorbi cu o piatra decât să fiu dezamăgită de cineva.

Vrei să ști gândurile unei persoane depresive? Vrei să știi ce gândește, să pătrunzi în mintea lui și să vezi ce merge prost? Pot oferi câteva exemple pentru că vreau să vă arăt că nu totul este zahăr și miere. Vă pot arăta o parte a minții mele pentru că poate experiența mea va ajuta pe cineva și asta mă face fericită :
- Stau în fiecare zi în întunericul care mi-a acaparat sufletul așteptând ca soarele să răsară și să-mi lumineze drumul spre ieșirea din iad. Am uitat că soarele a pierit de mult și... la naiba, mi-a luat toată fericirea cu el.
- E greșit să-mi doresc moartea cuiva?
- Sunt ca o javră nenorocită care își dorește moartea stăpânului său pentru că el distruge totul incluzând și viața sa nenorocită de potaie.
- Știi camera aceea cu pereții murdari? Murdari de regret și durere, acolo mi-am făcut primul prieten, prieten e mult spus, ea doar s-a lipit de mine și nu mi-a mai dat drumul, am încercat să o înțeleg, să îi dau atenție, iar ea a profitat de slăbiciunile mele. Suferință, de ce mi-ai făcut asta? De ce ai intrat în viața mea?

Cu toate că gândurile mele erau așa negre am reușit să le mai depășesc, tot singură pentru că nu există nimeni mai bun ca propria conștiință. Succes în toate și vă doresc ca nici unul să nu treacă prin suferință. Chiar mi-a făcut plăcerea să-mi spun opinia aici. Mulțumesc tuturor persoanelor care îmi vor citi mesajul. Pace interioară tuturor.

User avatar
_Nicu
Academy Student
Academy Student
Posts: 10
Joined: Sun Jun 25, 2017 6:45 pm
Location: Dublin
Username AK: Necusooor
Contact:

Re: Sinuciderea: Dreptul de a alege?

Post by _Nicu » Sat Oct 27, 2018 10:54 pm

Se considera ca sinuciderea e o alegere.Este o alegere, dar nu in totalitate.
Daca ne uitam la persoanele care se sinucid in general au varste de 40 de ani.
Si au traume din copilarie.
E.g. Chester Bennington care s-a spanzurat.A fost abuzat cand era copil si chestiile astea nu ies din tine.Daca nu crezi asta, stii momentu' ala cand stai in pat si te gandesti la ce prostii ai facut cand erai mai mic.Gandeste-tete la ce ii vine lui in cap, si ca este de 10x mai greu sa suporte ce ii trece prin cap fata de prostiile pe care le-ai facut tu si te fac de rusine.Toata cariera lui muzicala a fost bazata pe chestia asta.Cam toate melodiile lui sunt "O scrisoare de adio" daca le ascultam cu atentie.(Ultimul album numindu-se "One more light", acesta s-a sinucis in ziua in care el a aparut)
Nimeni nu se sinucide degeaba si toti au un motiv.Insa am observat ca din ce in ce mai multi tineri sar de pe blocuri, se spanzura, se taie.Si aici da este o alegere pentru ca o fac doar sa fie "smecheri" in general sau ca-s depresivi ca Gigel nu o baga in seama la 13 ani.
Si destul de multi muzicieni/trupe fac muzica pentru a preveni asta.
In general muzica rock. Three days grace, Linkin Park, xxxtentacion.
Si vreau sa fac o paranteza la postarea lu' Invader Lamu.Nu-s un om religios sau sa cred intr-o putere divina.Insa are dreptate nu tu iti controlezi viata.Si din ce stiu chiar acesta este cel mai mare pacat.Se spune ca sufletul nu va merge in rai ( idk ) si stiu ca se face o altfel de slujba si nu se da pomana la suicid.Am vazut un caz in realitate si stiu asta.
Este greu sa ai dreptul sa alegi.Cand faci o prostie nu ii spui nimanui.Eu de ce ti-as spune tie ca vreau sa ma sinucid.
Mintea umana este foarte complicata.
Sa nu te puna pacatul sa te uiti la prezentarea mea si la ce anime-uri ma uitam pe atunci =).
Cringe 100

User avatar
Fsociety
Academy Student
Academy Student
Posts: 7
Joined: Mon Apr 23, 2018 1:41 am
Username AK: Fsociety

Re: Sinuciderea: Dreptul de a alege?

Post by Fsociety » Sun Dec 16, 2018 12:19 am

Sinuciderea este ce ceva ce o sa ramana un tabu, probabil pentru eternitate.
Parerea mea e ca sinuciderea este influentata de anturaj/mediul in care traiesti.
Totusi, ca sa fiu cat mai rational si deloc sentimental, pot spune ca sinuciderea este o solutie cand esti deja 'mort'
'It's better to burn out than fade away' spune Kurt Cobain in scrisoarea lui de ramas bun.
I’m good at reading people. My secret, I look for the worst in them.

A bug is never just a mistake. It represents something bigger. An error of thinking. That makes you who you are.

Post Reply