[Recenzie] Golden Boy

Post Reply
User avatar
Konoko
Academy Student
Academy Student
Posts: 32
Joined: Wed Nov 28, 2018 10:04 pm
Location: Bucharest
Username AK: Konoko

[Recenzie] Golden Boy

Post by Konoko » Thu Jan 02, 2020 9:58 pm

Am vazut Golden Boy intr-o seara + inceputul noptii. Nici nu era prea greu sa o fac avand in vedere ca are numai 5 episoade. Dar atunci am avut o perioada de lacomie, astfel incat, imediat dupa Golden Boy am vazut tot serialul Saikano (21 ep) pana dimineata. Un astfel de exces, la care am renuntat dupa acea experienta, a alterat oarecum atat impresia cat si amintirile mele despre Golden Boy. Totusi, deoarece eram mai odihnita cand am vazut Golden Boy decat dupa ce am trecut la Saikano, si, in plus era si un serial mai scurt, am pastrat o amintire mai consistenta despre acesta decat despre celalalt.

La prima vedere ai sentimentul ca eroul principal este un pierde-vara, dar foarte curand ramai surprins despre capacitatea acestui personaj de a reusi sa se descurce cu slujbe in domenii atat de diferite. De asemenea, la inceput, am avut impresia ca este cam fustangiu, dar, in realitate, mai degraba fetele ii cauta compania lui. Este un personaj interesant, cu foarte mult umor (mi s-a parut amuzant anime-ul) si, in acelasi timp, in mod surprinzator, personajul nostru manifesta o latura contemplativa, pornind de la fapte si experiente concrete isi pune intrebari in mod mai profund asupra vietii invitand astfel si spectatorul la reflectie. Pe cat de superficial pare la prima vedere, este de fapt destul de inteligent si , mai ales, are un suflet bun.

Pe scurt avem de-a face cu un tanar, care nu termina facultatea si nu se grabeste sa-si construiasca o cariera, ci cutreiera Japonia schimband diverse slujbe modeste si de scurta durata. Manifestand o slabiciune destul de mare pentru sexul opus :D,este totusi impresionant cum reuseste, totusi, mai degraba sa ajute personajele feminine pe care le intalneste in calatoria sa decat sa profite de ele. Si in ciuda faptului ca nu face o prima impresie grozava acestor fete, fiecare intalnire se finalizeaza astfel incat mai degraba ele isi doresc sa se bucure in continuare de prezenta lui.

Kintaro, eroul nostru, nu arata rau deloc si in plus este foarte expresiv si haios. Cu toate acestea, tin minte bine ca fetele pe care le intalneste pe parcursul celor 5 episoade erau de-a dreptul deosebite si foarte frumoase. Imi amintesc ca in copilarie urmaream un serial de desene animate cu Snoopy Dog si fiul sau. Snoopy, un caine detectiv, intalnea in fiecare episod cate o fata rapitor de frumoasa care, bineinteles, era topita dupa Snoopy :)))). Iar eu ma uitam la acest serial pentru ca voiam sa vad acele fete atat de dragute care imi creau impresia unor papusi Barbie. Cumva, fara sa vreau Kintaro si eroinele din Golden Boy mi-au amintit un pic de Snoopy si fetele pe care le intalnea in aventurile sale.

Insa cel mai mult mi-a placut la Kintaro felul in care cugeta la aventurile sale, la oamenii pe care ii intalnea si faptul ca tinea un fel de jurnal de calatorie. Imi crea un sentiment foarte neobisnuit, ca era de fapt o persoana foarte serioasa, poate mai serioasa si mai lucida decat toti oamenii responsabili din acel serial.

Mi-a placut destul de mult si grafica, mi-a placut stilul in care erau desenate personajele. Dar ceea ce a fost un mare bonus pentru sufletul meu a fost ultimul episod. In ultimul episod Kintaro se angajeaza la un studio de animatie japoneza :D. Si aceasta a fost o ocazie unica si speciala pentru mine sa descopar intr-un anime, felul in care se face un anime :D. Informatiile din acest episod mi s-au parut foarte revelatoare si realiste.

Post Reply